travel and landscape

'Ik zou willen dat alle pracht van de natuur, de emotie van het land, de levende energie van de plek kon worden gefotografeerd' - Annie Leibovitz. Begin jaren ’80 was ik nog maar net bezig als fotograaf. Durfde het mezelf nog niet zo te noemen, maar zag alle bedroevende ansichtkaarten en kalenders in de toeristenwinkeltjes. In Amsterdam. Ik besloot naar de uitgevers te gaan en daar mijn werk te presenteren. In datzelfde jaar stonden mijn kaarten in de rekken en was ik verslaafd geraakt aan het fotograferen van Holland. Met zijn prachtige landschappen en mooie stadjes. Ik kreeg de kans om nog veel meer van de planeet te mogen zien en vele reisreportages te maken, in diverse landen. Grote avonturen door Kenia en Tanzania per motorfiets, de Kilimanjaro op voor een touroperator. Door IJsland, Australië, Amerika, en ook door Zuid-Afrika per Harley Davidson, om te fotograferen voor een aantal magazines van de Harley importeur. Met het meest indrukwekkende avontuur: een reportage over Voodoo in Togo en Benin, voor Human Dimensions, met antropologe Jitske Kramer.